home-header

Taxatie van je bedrijfspand laat je over aan de bedrijfsmakelaars van Nieboer Makelaars

Aan bedrijfstaxaties worden tegenwoordig strenge eisen gesteld. Nieboer Makelaars voldoet aan de hoogste standaard; onze taxateurs zijn gecertificeerd en bevoegd om te taxeren voor álle banken en financiële instellingen in Nederland.

Bedrijfspand taxeren

Voor ondernemers is het belangrijk om te weten wat de actuele waarde is van hun vastgoed. Voor de boekhouding, maar ook voor allerlei fiscale aspecten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aankoop of verkoop van commercieel- of bedrijfsmatig vastgoed, met elkaar verbonden vennootschappen, bij herinvesteringen of wanneer je de WOZ-waarde wilt toetsen. Een betrouwbaar taxatierapport voorkomt verrassingen achteraf.

Taxatie voor de bank

Als je een hypotheek aanvraagt, wil de bank de waarde van het (onder)pand weten. Ook bij een bestaande hypotheek heeft de bank soms tussentijds een waardebepaling nodig. Daarbij stellen banken hoge eisen. Wij kunnen alle vormen van taxaties uitvoeren. Deze voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen van vooraanstaande financiële instellingen. Daarnaast zijn wij door alle banken geaccrediteerd.

Huurwaarde taxatie

Of je nu huurt of verhuurt, het kan belangrijk zijn om de juiste huurwaarde te laten bepalen. Bijvoorbeeld als je op het punt staat een nieuw huurcontract af te sluiten. Dan is het goed om te weten wat de waarde van het pand is. Of als je een huurcontract gaat verlengen of de huurprijs wilt herzien. Een deskundig taxatierapport kan dan zelfs noodzakelijk zijn.

Kwaliteit van de taxatie van je bedrijfsonroerendgoed

Het taxeren van bedrijfsonroerendgoed is een specialisme. De taxateur van Nieboer makelaars is aangesloten bij de NVM, NRVT, Vastgoedcert en het TMI, en kan daarmee een kwalitatief hoogwaardig taxatierapport opleveren. Onze rapporten kunnen worden gebruikt voor onder meer financiering, jaarverslaglegging, fusies en overnames en fiscale doeleinden en worden geaccepteerd door alle Nederlandse bankinstellingen. Naast het taxeren van winkelpanden, bedrijfshallen en kantoren hebben wij ook ruime ervaring met het waarderen van onder meer wooncomplexen, horecapanden, herontwikkelingspanden, grond en incourant vastgoed.

Regionale vakkennis van de zakelijke onroerendgoedmarkt

Met circa 50 jaar ervaring zijn we een bekende speler in Oost-Groningen en Noordoost-Groningen en zijn we als geen ander bekend met de regionale en lokale ontwikkelingen. Vanzelfsprekend zijn we ook uitstekend op de hoogte van (inter)nationale situatie binnen de diverse vastgoedmarkten.

Exact weten wat je bedrijfspand waard is

Als ondernemer is het essentieel om een betrouwbare inschatting te hebben van de actuele marktwaarde van jouw bedrijfsvastgoed; hiermee heb je een goede basis voor het maken van strategische of bedrijfseconomische beslissingen. Wanneer je een overname of een fusie overweegt, bijvoorbeeld. Maar ook voor de balans of de fiscus. Wij helpen je graag met het taxeren van jouw bedrijfsonroerendgoed. Onze taxatierapporten bieden inzicht en zijn begrijpelijk.

Due Diligence-onderzoek


Als een bedrijf een ander bedrijf wil overnemen, wordt vaak een due diligence-onderzoek uitgevoerd. Het is een ‘boekenonderzoek’ naar de stand van zaken op financieel, juridisch, fiscaal en commercieel gebied. In zo’n onderzoek biedt ook een taxatierapport betrouwbare informatie waarmee je kunt inspelen op belangrijke ontwikkelingen, bijvoorbeeld in het voortraject van projectontwikkeling. Of voordat je een beslissing neemt over de aankoop of verkoop van commercieel vastgoed of een beleggingspand. Ook bij het opstellen of wijzigen van contracten is een taxatierapport een goed middel om inzicht te krijgen in kansen en risico’s.

 

Onze taxateurs kunnen de taxatie voor je uitvoeren en alle mogelijkheden helder op een rijtje zetten. We helpen je om keuzes te onderbouwen en zetten onze jarenlange ervaring graag in om je een betrouwbaar advies te geven. Daarnaast zijn we je ook graag van dienst bij conflicten of geschillen over een contract of de waarde van een object. Nieboer Makelaars treedt dan op als onafhankelijke derde (arbitrage) en helpt om het probleem op te lossen.

 

Meer dan ooit moet je kunnen vertrouwen op kwalitatief hoogwaardige taxaties. Uitgevoerd door ervaren en gekwalificeerde professionals die jou een geobjectiveerd waardeoordeel verstrekken én strikte normen hanteren op het gebied van ethiek en integriteit. Daarmee sluit je onnodige risico’s uit en sta je sterker.