home-header

Laat je huis taxeren door een taxateur van Nieboer Makelaars


Wanneer heb je een taxatie nodig?

Er zijn verschillende situaties waarin je een taxatie van een huis nodig zou kunnen hebben. Bijvoorbeeld als je een nieuw huis aankoopt, jouw hypotheek wilt oversluiten, de huidige woning wil verbouwen of als je de waarde moet weten in verband met de afwikkeling van een nalatenschap. In de meeste gevallen heb je dan een gevalideerd taxatierapport nodig. Dat is een rapport waarin de taxateur de waarde van het huis officieel en onafhankelijk vaststelt en dat gevalideerd is door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

Een gevalideerd taxatierapport van Nieboer Makelaars

Ons kantoor heeft meerdere beëdigde taxateurs die allemaal zijn aangesloten bij de NVM, het NWWI en het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Zo ben je altijd verzekerd van een rapport dat professioneel en objectief is samengesteld en dat overal geaccepteerd wordt.

Hoe bepaalt de taxateur de waarde van mijn huis?

De waarde van jouw huis hangt van een heleboel factoren af. Het aantal vierkante meters en de marktsituatie zijn natuurlijk erg belangrijk, maar dat bepaalt niet alleen de waarde van jouw huis. Ook de locatie, de staat van het onderhoud, toekomstige ontwikkelingen en juridische factoren spelen onder andere een rol bij de taxatie. Het is daarom belangrijk dat al deze factoren meegenomen worden bij de vaststelling van de waarde van jouw huis. Al onze taxateurs zijn zeer ervaren en kennen de huizenmarkt als geen ander. Zij helpen je daarom graag met het vaststellen van de waarde van jouw huis en het opstellen van een taxatierapport.